Maskotin ensimmäiset askeleet ulkona

Maskotin ensimmäiset askeleet ulkona

Asumme vilkkaan kadun varrella kerrostalossa, jonka vuoksi maskotti on kävellyt vain sisätiloissa lähinnä kotona ja myymälällä. Olemme opettaneet kävelemään kengillä erityisesti myymälässä, jossa ihmiset kulkevat vain kenkien kanssa. Kengillä kävely ei ole ollut helpoimmasta päästä. Maskotin kaatuessa eteen- ja taaksepäin, koska maskotti ei hahmota kenkien kokoa. Kävelyn onnistuessa ilman kenkiä varsin hyvin, on hän alkanut enemmän ja enemmän ’’vaeltamaan.’’ Esimerkiksi kävelemään sohvapöydän ympärillä tai muualla, jossa pääsee vain eteenpäin. Kengillä ei vaeltamista niin suurissa määrin tapahdu, koska kävely on haastavampaa.

Viime päivien lenkit ovat kuitenkin olleet hyvin haastavia, koska hän haluaa kokea maailmaa ja nähdä, mitä ympärillä tapahtuu. Lenkkeilyt ovat olleet haastavia, koska maskotti ei nuku ja nousee eteenpäin ikään kuin yrittäen nousta pois rattaista. Asiasta rohkaistuen kävelin maskotin ja rattaiden kanssa rantaan, jossa on rauhallisempaa. Ajankohdaksi valitsin aamupäivän, jolloin ensimmäiset aamuruuhkat ovat hiljentyneet ja rannassakaan ei opiskelijoita tai muita lenkkeilijöitä liiemmin ollut. Rannassa autolla ajaminen on kielletty, jonka vuoksi se oli myös turvallisempi valinta aloittaa maskotin kävelyn harjoitteleminen juuri sieltä. Rannassa päätin uskaltautua päästämään maskotin kävelemään. Muutamien ’’pyllähdyksien’’ myötä maskotti lähinnä juoksi ja innostui enemmän kävelystä ulkona. Valokuvien ottaminen tapahtuneesta oli haastavaa, koska maskotti juoksi ja viiletti menemään. Muutamia kuvia kuitenkin sain.

Kotimme lähellä olevalla rannalla on myös pulkkamäki. Emme itse ole mäkeen vielä uskaltautuneet, mutta muutamia maskotin ikäkavereita oli mäessä jo aamusella. Muutamalla oli vauvapulkka, kun taas osalla oli vanhemmat pulkassa mukana, jolloin pulkkana oli aivan tavallinen ’’kunnon pulkka.’’ Maskottimme myös ihasteli laskijoiden kovaa vauhtia ja innostui itsekin – jopa niin paljon, että lähti aivan pulkkailijoiden perään. Pulkkamäessä pystyi huomaamaan näiden pienokaisten yhteyden. Aivan maskotin kanssa samaa ikää oleva pienokainen tuli katsomaan maskottia. Molemmat hymyilivät toisilleen. Sanaakaan sanomatta pienokaiset lähtivät erilleen – me jatkoimme matkaa ja uusi tuttavuus jatkoi pulkkamäkeen.

Meillä ulkoillessa maskotilla oli päällä normaalit talvivaatteet eikä muita apuvälineitä. Millaiset sinun kokemukset ovat ensimmäisestä ulkoilureissusta vai onko ensimmäinen hetki vasta tulossa? Millaisia apuvälineitä mahdollisesti ulkoiluun voisi tarvita?

Talvisin terveisin, Maskotti, K. & L.

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.

eholupar umaiqmozkvb

http://doxycycline-cheapbuy.site/ - doxycycline-cheapbuy.site.ankor <a href="http://onlinebuycytotec.site/">onlinebuycytotec.site.ankor</a> http://tadalafilcialis-cheapestprice.site/