Maskotin ensiaskeleet

Maskotin ensiaskeleet

Aika, jolloin lapsi ei vielä liiku on yllättävän lyhyt. Maskotin ensimmäiset ryömimis- ja konttausyritykset tapahtuivat syksyn tullessa viime vuonna. Lempipaikkoina tuolloin oli ruokapöydän alla pujottelu tuolien vilskeessä. Kuten arvata saattaa pää osui lähes joka liikkeellä tuolien tai pöydän jalkoihin, jolloin itkutti enemmän ja vähemmän. Tällöin saimme asian hoidettua konttauskypärän avulla, josta maskotti pitikin. Kypärä oli sopivan kokoinen, jolloin terävät törmäykset saatiin estettyä kypärän avulla. Muutamien kuukausien kuluttua hän laittoikin kaiken suuhun, jolloin konttauskypärä oli enemmän suussa kuin päässä.

Joulun alla maskotti otti ensimmäiset haparoivat askeleet ilman tukea. Jännityksellä kuljimme vieressä ja ihmettelimme oman ihmeemme menoa. Lopputuloksena oli kuitenkin usein pyllähdys tai kompastuminen. Näin tammikuussa meno on villiintynyt, koska maskotti liikkuu erittäin sutjakasti ja ensimmäiset juoksu- ja hyppyaskeleet on otettu. Jokaista pöydän jalkaa, tuolin reunaa ja oven kulmaa on mahdotonta suojata. Kävelyn tiimellyksessä löytyy myös uusia paikkoja, kuten televisiotaso, jonne on helppo mennä piiloon. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita tulee sekä kotona että muskarissa.

Muskarissa maskotin leikkiessä ikäistensä kanssa on meno myös vauhdikasta, koska ikähaarukkaan mahtuu kaikessa vaiheessa olevia pieniä ihmeitä. Yksi ryömii, toinen istuu ja toimii rumpalina, seuraava hymyilee ja kävelee. Jokaisesta lapsesta on nähtävissä omat luonteenpiirteet kuten rumpalin, joka pitää erityisesti rytmiä yllä helistimen avulla. On myös hieno huomata, että imettäviä äitejä löytyy joukosta vaikka lapsien ikä pyörii yhden iän molemmin puolin. Jokaisella ei ole mahdollisuutta imettää pitkää aikaa esimerkiksi maidon loppumisen vuoksi, vauvan pitkän sairaalaolojakson vuoksi tai muun itsestä riippumattoman syyn vuoksi.

Myös myymälällä olemme saaneet tutustua moneen erilaiseen pieneen ihmeeseen. Muutamat aristavat niin kovin, että vanhempien täytyy rohkaista. Toiset ovat rohkeita ja hymyileväisiä, jotka tuntuvat aina olevan pirteällä päällä. Rauhallisimmat ihmeet nukkuvat koko kauppareissun ajan ja valmistautuvat päivän leikkeihin kotona. Myymälän lisäksi olemme kiinnostuneita myös verkkokaupan kautta asioivista pienistä ihmeistä. Voitte käyttää #pienokainenfi –merkintää Instagramissa. Muistattehan, että meitä voitte seurata sekä Instagramissa että Facebookissa tunnuksella Pienokainen.fi.

Innolla tapaamisia sekä somessa että myymälässä odottaen, K. 

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.